• Openingstijden: ma-vr 09:00 - 17:00
FAQ

Staat uw vraag er niet bij?

NEEM CONTACT OP

Wat is 3D-printen van custom-made zolen en hoe kan het mijn praktijk ten goede komen?

3D-printen van custom-made zolen is een proces waarbij zolen worden vervaardigd met behulp van 3D-printertechnologie. Het stelt podotherapeuten, registerpodologen en orthopedisch schoentechnologen in staat om volledig op maat gemaakte zolen te produceren met een hoge nauwkeurigheid en consistentie. Dit kan leiden tot betere pasvorm, comfort en resultaten voor cliënten, evenals efficiëntieverbeteringen in de productie.

Welke soorten 3D-printers zijn het meest geschikt voor het printen van custom-made zolen?

Voor het 3D-printen van custom-made zolen zijn FDM 3D-printers de meest geschikte keuze. FDM staat voor Fused Deposition Modeling en is een rapid prototyping-techniek waarbij laag na laag materiaal aan elkaar wordt gesmolten. Deze printers bieden een optimale balans tussen kosten, gebruiksgemak en printkwaliteit voor custom-made zolen.

Moet ik speciale software gebruiken voor het ontwerpen van custom-made zolen?

Ja, voor het ontwerpen van custom-made zolen heb je speciale CAD-software nodig. Hiervoor bieden wij onze FP3D CAD design software als geïntegreerde totaaloplossing tussen hardware, software en grondstoffen.

Moet ik mijn 3D-printer regelmatig kalibreren?

Ja, periodieke kalibratie van je 3D-printer is essentieel om consistente en goed passende custom-made zolen te produceren. Dit is met name van toepassing als de 3D-printer verplaatst is qua locatie. Volg hierbij nauwkeurig de werkinstructies om ervoor te zorgen dat de kwaliteit behouden blijft.

Zijn er wettelijke overwegingen waarmee ik rekening moet houden bij het 3D-printen van custom-made zolen?

Ja, voor het leveren van medische hulpmiddelen is de wet MDR van kracht. Het 3D printen van custom-made zolen biedt vele voordelen om als fabrikant van naar maat gemaakte medische hulpmiddelen te voldoen aan deze wetgeving. Onze workflow is ingericht om u hierin zoveel als mogelijk te ontzorgen. Zo zijn al onze grondstoffen aantoonbaar geschikt voor het beoogde doel, namelijk het veilig produceren van custom-made zolen. Ook bevat de FP3D CAD design software een functie om geautomatiseerd een MDR-toestemmingsverklaring te genereren. Daarnaast maken de technische mogelijkheden van het 3D printen het uiteraard mogelijk om het MDR-traceerbaarheidsnummer in de zolen te printen. Het plakken van (loslatende) stickers is daarmee verleden tijd.

Wat moet ik doen bij een storing?

We raden u aan om bij storingen altijd contact met ons op te nemen. Hiervoor kunt u ons mailen of u kunt het contactformulier op onze website gebruiken. Voor verschillende storingen kunnen we u voorzien van de juiste werkinstructies om deze op te lossen. Ook bestaat de mogelijkheid voor een vervangende printer indien de storing niet binnen afzienbare tijd hersteld kan worden.