• Öffnungszeiten: Mo-Fr 09.00 - 17.00
Veelgestelde vragen

Geen vragen meer?

BEKIJK IN WEBSHOP

Hoeveel paar zolen kan ik printen met één spoel?

Op één spoel zit 2,3 kg filament. Gemiddeld kunnen hiermee 23 paar zolen geprint worden.

Hoe lang duurt het om 3D-geprinte custom-made zolen te produceren?

Onze 3D-printtechnologie maakt het mogelijk om custom-made zolen te produceren in 60 minuten. Het printen van een paar zolen duurt gemiddeld 2 uur.

Zijn zoolaanpassingen mogelijk bij dit filament?

Het door ons geleverde filament is thermoplastisch vervormbaar. Dit houdt in dat de custom-made zolen onder hitte aangepast kunnen worden. Ook is het uiteraard mogelijk om achteraf elementen toe te voegen. Hiervoor dient speciale lijm gebruikt te worden die een goede hechting heeft op ons exclusieve filament.

Leveren jullie dit filament in verschillende kleuren?

Bij FootPrint3D hanteren we het principe van 'colour on demand'. Dit houdt in dat we bij grotere bestellingen het filament in iedere gewenste RAL-kleur kunnen leveren. Voor u als voetzorgprofessional biedt dit mogelijkheden om de custom-made zolen te personaliseren naar de huisstijl van de praktijk. Graag denken we met u mee over de mogelijkheden.

Is het mogelijk om custom-made zolen te printen voor een individuele cliënt?

Ja, onze 3D-printtechnologie maakt het mogelijk om custom-made zolen te maken voor elke individuele cliënt, waardoor een betere pasvorm, comfort en ondersteuning wordt geboden. Volledig in lijn met uw rol als fabrikant van naar maat gemaakte medische hulpmiddelen binnen de MDR.

Zijn er wettelijke overwegingen waarmee ik rekening moet houden bij het 3D-printen van custom-made zolen?

Ja, voor het leveren van medische hulpmiddelen is de wet MDR van kracht. Het 3D printen van custom-made zolen biedt vele voordelen om als fabrikant van naar maat gemaakte medische hulpmiddelen te voldoen aan deze wetgeving. Onze workflow is ingericht om u hierin zoveel als mogelijk te ontzorgen. Zo zijn al onze grondstoffen aantoonbaar geschikt voor het beoogde doel, namelijk het veilig produceren van custom-made zolen. Ook bevat de FP3D CAD design software een functie om geautomatiseerd een MDR-toestemmingsverklaring te genereren. Daarnaast maken de technische mogelijkheden van het 3D printen het uiteraard mogelijk om het MDR-traceerbaarheidsnummer in de zolen te printen. Het plakken van (loslatende) stickers is daarmee verleden tijd.